Dusty Stray – Light Years Away

dusty_stray-light_years_away.jpgHiiiiháááá, gaat u even een potje mee bluegrassfeesten? Dat was althans het idee dat ik in eerste instantie had bij de titelsong en opener “Light Years Away” van Dusty Stray. De weirde elektronische klanken die door het nummer heen klinken, geven echter de eerste waarschuwing af. De sfeer slaat al snel om naar ingetogen en melancholiek. Achter Dusty Stray zit de Texaan Jonathan Brown. In zijn leven is het geen feest. Dat komt hopelijk niet doordat hij voor de liefde verkaste naar ons land. Als je echter thema´s als moord en de gelukkig voorbije liefdes oppakt dan is het oppassen geblazen. Hij kreeg op dit album muzikale en productionele hulp van JB Meijers (De Dijk) en Ken Stringfellow (The Posies). Daarnaast zijn er de nodige hulptroepen, maar Brown weet wat hij wil: namelijk een afwisselende interessante plaat maken die bol staat van de ideeën zonder te schreeuwen om aandacht. Dat maakt, dat hoe afgezaagd het genre folk-americana-singer/songwriter ook zou kunnen zijn, dit uit Light Years Away nergens blijkt. Nog even een referentiepunt als Joe Henry er tegenaan gooien en ik hoop genoeg reclame gemaakt te hebben voor zijn tweede album.


mij=Basta / V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven