Sallie Ford & The Sound Outside – Dirty Radio

Sallie-Ford_Dirty-Radio.jpgKitty, Daisy & Lewis zei u? Sallie Ford & The Sound Outside zeg ik! Want met Dirty Radio laat deze band van in strak vintage geklede heren plus dame horen hoe je dat ook weer doet, ouwe rock ‘n’ roll spelen. Frontvrouw Sallie Ford vreet het Engelse trio op, afgaande op de manier waarop ze haar teksten beurtelings uitkrijst, schreeuwt en spuugt. De basis is ouderwetse rock ‘n’ roll, rockabilly, blues en rhythm & blues, met hier en daar een scheut rammelende jazz. Niet de muziek die je dagelijks op de radio hoort, constateert ze zelf ook al: ‘When I turn on the radio / it all sounds the same / What have these people done to music / they just don’t care anymore […] What is this robot sounding bullshit?’ (in “I Swear”). Voor Sallie Ford & The Sound Outside is de enige plek dirty radio. En dus klinkt ze alsof ze het in een zweterige jukejoint op moet nemen tegen zangeressen als Laverne Baker en Wanda Jackson. Wat betekent dat je wel tegen de stem van Sallie Ford moet kunnen, maar ook dat je haar gelooft als ze zingt ‘Well I hate to tell you / but y’all are going to hell’ (in “Cage”). Daar is de ontvangst van Dirty Radio tenslotte het best.


mij=Fargo / Munich

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven