Stormzone – Zero To Rage

Stormzone - Zero To RageHet Ierse eiland lijkt aan een rockrevival bezig. The Answer houdt de eer van de Ierse republiek (heel) hoog, terwijl onlangs ook Glyder een goede vertegenwoordiger van Noord-Ierland bleek. Van dezelfde maatschappij die ons Glyder bracht – Steamhammer/SPV – is er nu dan het eveneens Noord-Ierse Stormzone. Glyder zat meer in de AOR-hoek dan Stormzone, maar wat ze gemeen hebben is dat ze zonder enige gene teruggrijpen op de hoogtijdagen van de hardrock, zonder daarbij teveel als een kopie te klinken. Nou heeft Stormzone wel een naam in de gelederen die al enige historie met zich meebrengt: zanger John “Harv” Harbinson genoot al enige bekendheid met Sweet Savage. Op dit album heeft Stormzone gekozen voor een Manowar-achtige benadering. De hooks zijn groot en majestueus en de uitvoering is een van-dik-hout-zaagt-men-planken van begin tot eind, zij het allemaal net een stukje minder over the top dan Manowar. Harbinson toont zich weer een uitstekende zanger, met meer krachtige uithalen dan een freefightmatch. Compositorisch zitten er geen enorme uitschieters bij, maar zijn er ook geen zeperds, en dat mag je best opmerkelijk noemen bij een album met twaalf songs van samen bijna zeventig (!) minuten. Zelfs “Last Man Fighting”, de langste song, blijft gewoon zeven minuten lang genieten. Zero To Rage is een fikse portie lekkere stoere-mannen-muziek.


mij=Steamhammer / SPV / Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven