The Bottle Rockets – Not So Loud. An Acoustic Evening With The Bottle Rockets

Bottle-Rockets_Not-So-Loud.jpgHoewel het niet zo charmant is om een album een half jaar na verschijnen te bespreken, voel ik me in dit geval niet zo schuldig. Not So Loud. An Acoustic Evening With The Bottle Rockets bevat namelijk opnames uit 2007. Zoals de titel al aangeeft was het een unplugged show, of beter: het waren twee akoestische concerten in St. Louis, waar de beste takes samengevoegd zijn tot deze plaat. Dertien tracks zijn het uiteindelijk geworden en hoewel ze niet alle dertien even goed zijn, geven ze een aardig beeld van vooral de beginjaren van de band rond Brian Henneman, maar dan ontdaan van alle herrie. Kleine klassiekers als “1000 Dollar Car”, “Kerosene” en tranentrekker “Mom & Dad” (de afsluiters) vormen de hoofdmoot. Hoogtepunt is de eerste track, een ode aan nachtbrakers, “Early in the Morning”. Akoestisch komen de songs prima uit de verf – Henneman is een liedjesschrijver die weet hoe het moet – maar passie en heftigheid zijn ingeruild voor de lolligheid van een feestje in kleine kring. Dat werkt prima, al zijn de wel erg lange intermezzo’s voor “Perfect Far Away” (over een Dolly Parton-concert) en Doug Sahms “I Don’t Want To Go Home” vooral leuk als je er bij was.


mij=Bloodshot Records / Bertus

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top