The Walkabouts – Travels In The Dustland

the_walkabouts-travels_in_the_dustland.jpg22 januari, Roepaen Ottersum: uitverkocht. 22 januari, Paradiso Amsterdam: uitverkocht. Meer optredens van The Walkabouts in Nederland: niet bekend. Ja, het mag dan zes jaar geleden zijn dat deze Amerikanen een album uitbrachten, hun fans waren ze nog niet vergeten. Of de mensen die hun nieuwe schijf Travels In The Dustland gehoord hebben, zijn allemaal om. Dat klinkt mij namelijk ook niet vreemd in de oren, want de plaat met een mix van lome alt.country en een rauw rockrandje mag er zijn. Dan is het weer poeslief (Carla Torgerson), maar op andere momenten gevaarlijk grommend (Chris Eckman). Zij lokt je als het ware mee, maar daar grijpt hij zijn kans, om je als je het niet meer verwacht toch weer los te laten. De spanning wordt kundig opgebouwd. Het album heeft een sfeer die me aan de laatste dEUS doet denken, luister eens naar de titelsong “In The Dustland”. Of aan de niet te versmaden Willard Grant Conspiracy, hun Paul Austin werkt dan ook aan dit album mee. Bijna zestig minuten klokken de elf songs, maar ik vind het in dit geval geen bezwaar. Vreemd dat deze plaat niet in de jaarlijstjes stond, want zo goed is deze wel.


mij=Glitterhouse / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven