Venom – Fallen Angels

Venom - Fallen AngelsAls je meer dan dertig jaar na oprichting nog albums uitbrengt, de ‘Big Four’ (bestaand uit Metallica, Slayer, Megadeth en Anthrax) hebt geïnspireerd en er een heel genre is genoemd naar een van je albums (‘Black Metal’ uit 1982), dan ben je met recht een metallegende. Venom dus. De band uit Engeland heeft de nodige wisselingen gehad binnen de groep, maar zanger/bassist Cronos is alweer lange tijd de spil van de groep die sinds een paar jaar verder uit gitarist Rage en drummer Dante bestaat. Gezamenlijk heeft het trio met ‘Fallen Angels’ een prima (vijftiende!) plaat uitgebracht. Opener “Hammerhead” is in lijn met de titel vrij zwaar en log, maar daarna gaat het gas open in “Nemesis’ en is het “Pedal to the metal”. De gemiddelde snelheid gaat flink omhoog, zoals dat past in het speed/trash-genre. In bijna een uur laat de band in de dertien tracks op dit album horen dat ze hun verleden niet verloochenen en ook met moderne technieken een rauwe sound kunnen behouden. Immers, niet alles hoeft gepolijst of strakgetrokken te worden. Voor de rest zit alles er in: de teksten die je met een korreltje zout moet nemen, de gierende solo’s, wat oude liefde voor punk en het grommen en schreeuwen van Cronos. Niet elke song is direct een klassieker, maar al met al is het een meer dan degelijke plaat geworden die bepaald niet misstaat in de discografie van Venom. Deze jongste toevoeging zal zowel de fans van weleer als jongere metalheads kunnen bekoren.


mij=Spinefarm / V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven