Calexico – Selections from Road Atlas 1998 – 2011

Calexico_Selections-from-Road-Atlas.jpgZe zijn er maar wat trots op, Joey Burns en John Convertino: hun Road Atlas. Acht tour only-platen die – naast de zes reguliere albums – een overzicht geven van waar hun carrière hen bracht. Zo ronkt het op Casa de Calexico: ‘Hand Numbered Vinyl Box Set, Limited Edition 1,100 Worldwide, 12 Vinyl LPs (Four Single LP Albums, Four Double LP Albums) + Bonus MP3s, 40 Page Book […] Screen Printed Linen Wrapped Slip Case.’ Bij vrijwel elke tour kwam er een CD uit. Steeds gelimiteerd. In november vorig jaar allemaal op vinyl geperst, in een doos verpakt en wederom zeer gelimiteerd uitgebracht. En dus inmiddels uitverkocht. Voor ons armlastigen is er nu een compilatie van deze luxe set: Selections from Road Atlas. De zestien tracks die Calexico hier verzameld heeft, zijn niet zomaar bij elkaar gezet. De volgorde is niet-chronologisch, wat aangeeft dat er in elk geval geprobeerd is een min of meer volwaardig album te produceren, dat ook voor de niet-fanatici de moeite waard is. Zodat ook wij prachtige tracks als de live-versie van “Man Made Lake” en een briljante “All The Pretty Horses” kunnen beluisteren. Grootste voordeel van deze sampler lijkt overigens te zijn dat we niet teveel lastig worden gevallen met flauwe schetsjes als “Entrenando a los Tigres” en saaie jams als “Detroit Steam”. Zei hij niet al te oprecht.


Mij=City Slang / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven