Hospital Bombers – At Budokan

hospital_bombers-at_budokan.jpgIn de categorie ´eindelijk weer een nieuw album´: Hospital Bombers. Hun nieuwe schijf heeft de titel At Budokan meegekregen, genoemd naar het beroemde Japanse podium waar bijvoorbeeld Cheap Trick en Bob Dylan albums opnamen. Het Nederlandse Hospital Bombers speelde hier nooit, maar het is typische HB-bandhumor. At Budokan is de opvolger van het in 2008 verschenen Footnotes, en schijnt al in 2010 opgenomen te zijn. De grootste creatieve spil is drummer Marc van der Holst. Meestal vind ik dat drummers het bij lekker meetrommelen (en vooral geen solo) moeten laten, maar in het dit geval is het toch anders. Van der Holst zou je ook kunnen kennen van de strip Spekkie Big, een creatieveling dus. Uiteraard is ook zanger/gitarist Jan Schenk weer van de partij, maar hij zingt nu een toontje lager. Er is namelijk een grotere rol voor violiste/zangeres Susanne Linssen weggelegd, zoals in hun duet in “Heidi Says” of in de sixtiespopsong “I Love You Baby”. Ze hebben nu hun eigen Maureen Tucker (The Velvet Underground). Belangrijker is echter dat hun tweede album een prima plaat is geworden, waar hun kenmerkende lo-fi-rammelpop langzaam geperfectioneerd wordt. De plaat is overigens een protest tegen liefdesverdriet. Weet je wat je op 14 februari (of al eerder) moet gaan aanschaffen. Of op die dag moet gaan bekijken in de Trouw te Amsterdam.


mij=Excelsior / V2

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven