Jeffrey Lewis – A Turn In The Dream-Songs

jeffrey_lewis-a_turn_in_the_dream-songs.jpgDe Amerikaan Jeffrey Lewis is een beetje een ondergeschoven kind op File Under. Tot op heden bereikten slechts drie concertfoto´s en een stukje over het in 2007 verschenen 12 Crass Songs dit weblog. In dit stukje opperde Jnnk dat hij beter kon en daarmee moesten we het dan maar doen. Gelukkig is zijn laatste schijf A Turn In The Dream-Songs hier wel binnengekomen en ondanks dat deze op een grote stapel te recenseren lag wil ik deze toch even wat speciale aandacht geven: want wat een geinige cd is dit. Je hoort als het ware dat Lewis ook een begenadigd striptekenaar is. De liedjes zijn op creatieve wijze in elkaar gezet. Ze lijken zo achteloos uit de mouw geschud, maar geen noot staat er zomaar. Lewis wordt tot de anti-folkstroming gerekend, mocht je hier iets mee kunnen. Ik zie in hem meer een Lou Reed die besloot samen met Sufjan Stevens een album op te nemen en daarbij Will Oldham om advies vroeg. Tekstuele thema´s zijn soms serieus, op andere momenten juist humorvol. Lewis lijkt me niet iemand die hele volksstammen aan zich zal binden, maar toch is dit een album waar veel andere artiesten slechts van kunnen dromen.


mij=Rough Trade / Konkurrent

3 reacties

  1. Koos

    Met onderhand zo’n 9 full length albums, een boel EP’s, singles en splits is meneer Lewis zo onderhand wel een rot in het vak te noemen, ook al begeeft hij zich onder de radar. Er is zelfs een 7″ single op een Nederlands label uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven