Lindi Ortega – Little Red Boots

Lindi Ortega - Little Red Boots‘Don’t mess with Dolly!’ zeg ik altijd wanneer iemand weer eens een flauwe opmerking over Dolly Parton maakt. Ondanks al haar uiterlijke schijn vind ik haar een goede songschrijfster en een prima countryzangeres. Zeg maar gerust een levende (country)legende. Tegenwoordig wordt er in country-capital Nashville gladde en inwisselbare countrymuziek gemaakt. Zoals zo vaak komt de echte goede muziek anno 2012 uit Canada. Toen ik Little Red Boots van de Canadese Lindi Ortega hoorde moest ik meteen aan Dolly Parton denken. In nummers als “When All The Stars Align”, “Bluebird” en “I’m Dying Of Another Broken Heart” klinkt ze als Dolly in haar beste dagen. Ortega richt zich echter niet alleen op country maar mixt dit op haar derde cd met folk, rock en een vleugje rockabilly, zoals te horen is in “I’m No Elvis Presley”. Centraal staat de onweerstaanbare stem van de Canadese met Mexicaanse en Ierse roots. Hoog en helder, smachtend en met de welbekende snik op precies de juiste momenten. Voor de gladde countrywereld is Lindi Ortega gelukkig te eigenzinnig en daar zijn haar liedjes veel te goed voor. ‘You’re gonna know me by my little red boots’ zingt ze in het titelnummer, waarmee ze maar wil zeggen dat ze zich niet wil binden en haar eigenzinnigheid onderstreept. Lindi Ortega is een talent dat op positieve wijze uit de muzikale brij springt met haar Little Red Boots. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen.


mij=Last Gang / Dying Giraffe

6 reacties

  1. Janineka

    Prachtige stem, prachtige plaat. Vorig jaar zomer was ze in Paradiso, maar toen werd ze aangekondigd als achtergrondzangeres van Brendan Flowers. Tsja.
    Dat heeft ze inderdaad gedaan, ja. Maar daar doe je haar mee te kort, vind ik. Stomme aankondiging. Zag te laat dat ze vorige week in Paradiso stond. Had ik graag willen zien!
    Afgelopen dinsdag stond ze er weer (in de Paradiso). Mijn eerste gig van haar. Ze heeft inmiddels ook al weer een nieuw album uit dat net zo fijn klinkt als Little Red Boots
    Nou ja zeg, weer gemist! Wat jammer zeg. Hoe was het, Theo? Ik ken Cigarettes & Truckstops, idd ook erg fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven