Rocket From The Tombs – Barfly

rocket_from_the_tombs-barfly.jpgTja, een mens kan niet alles in zijn platenkast hebben staan. Zo staat er hier tot op heden welgeteld één Pere Ubu-album te schitteren. Verder is het (nog) niet gekomen. Maar als de berg niet naar Mozes komt, dan komt Mozes naar de berg, en dus ligt er hier een toegezonden cd ter recenseren van …. Rocket From The Tombs (RFTT). Dat is inderdaad niet dezelfde band, maar zanger David Thomas behoorde wel tot beide. Waar Pere Ubu de avant-garde rock opzocht, maakt Rocket From The Tombs meer Detroit-achtige garagerock. Nou vond ik de volgorde van avant-garde naar rock wat vreemd, maar bij bestudering van de feiten blijkt hoe het zat. Halverwege de jaren zeventig was er namelijk eerst RFTT en later was er pas Pere Ubu (alsmede de andere afsplitsing The Dead Boys). Drie van de vijf leden zaten in de originele bezetting en met Pere Ubu-drummer Steve Mehlman en ex-Television gitarist Richard Lloyd maakten ze dit derde RFTT-album Barfly. Misschien was RFTT halverwege de jaren zeventig nog opzienbarend in het live circuit, tot een album kwam het overigens nooit, anno 2012 is dit op deze release niet meer het geval. De productie van Thomas is helaas wat vlak, het had meer mogen spetteren. De liedjes zijn aanstekelijk en blijven goed hangen. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit vijftal inclusief de imposante Thomas vooral in het livecircuit een heuse aanrader is. Agenda alert: in mei zijn ze in ons land.


mij=Fire / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven