The Misfits – The Devil's Rain

the_misfits-the_devils_rain.jpgBegin jaren tachtig waren The Misfits met hun punk met een metalrand hun tijd ver voorruit. Zonder The Misfits mogelijk geen Metallica, om maar eens een bandnaampje te noemen. De vraag is of The Misfits sinds het vertrek in 1984 van hun voorman Glenn Danzig nog wel de échte zijn. Bandleden kwamen en gingen en sinds begin deze eeuw is Jerry Only de voorman. Hij was er – met een beetje geschiedvervalsing – vanaf het begin bij. Daarnaast zijn er Dez Cadena, ex-Black Flag, en de nieuwkomer drummer Eric “Chupacabra” Arce om het feest compleet te maken. Het trio brengt het eerst Misfitsalbum sinds 2003, met als titel The Devil´s Rain. Stiekem hoopte ik dat het bijna 48 minuten(!) durend album prima te verteren was. Maar het is teveel van het goede, Only is niet zo goed als Danzig en de rauwe metalpunk weet niet te overtuigen in de zestien liedjes. Als er niet het stempel The Misfits op stond, dan was ik misschien nog wel harder geweest in mijn oordeel. De vraag hoeveel Misfits dit echter nog is, die mag gesteld worden. Ik denk dat ik wel genoeg gezegd heb.


mij=Megaforce / Bertus

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven