The Monsters – Pop Up Yours!

the_monsters-pop_up_yours.jpgBandnamen slaan soms nergens op, maar in het geval van The Monsters is deze prima gekozen. Bij een monster heb ik het gevoel dat er iets gevaarlijks naar je moet staan te brullen, en dat is hier zeker het geval. Brullen doen ze trouwens al vanaf 1986, onze Zwitserse monsters. Al is er nog maar een origineel monster over. Hij, Beat-Man, doet het grommende woord en klinkt alsof je speakers even niet goed worden. Een beetje zoals een slecht opgenomen beatmannetje in zestiger jaren. De rest van de opname verraadt echter dat het met de opnametechniek wel los loopt. Pop Up Yours! komt uit op het fameuze Voodoo Rhythm en dat is het oh wat een toeval label van Beat-Man. Het is berucht om de releases van vooral vette garagerock ´n´ roll. Dat is hier niet anders. Opener “I Want You” zet alles meteen op scherp en het album rockt dan ook van voor naar achteren. Er is ruig en spetterend gitaarwerk van onze Beat-Man en de ritmesectie weet de accenten te leggen. Misschien niet de meest vooruitstrevende plaat, maar wel een die in veertien tracks in een halfuur de essentie van rock weer terug brengt. En dat heb ik af en toe gewoon nodig.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven