Woven Hand – Black of the Ink (boek + cd)

Woven-Hand_Black-of-the-Ink.jpgChristelijke boekhandels zullen dit boek en de bijbehorende cd wel niet op voorraad gaan nemen, ondanks dat de teksten van David Eugene Edwards zijn doordesemd van religie. Maar bij deze domineeszoon gaat het om een vorm van christendom die hier ongetwijfeld niet aanspreekt. Is het niet vanwege de diepdonkere teksten over de wraakzuchtige God die hel en verdoemenis over ons uitstort, dan is het wel vanwege de muziek die, zo stel ik me voor, voor de gemiddelde bezoeker van een evangelische boekhandel te moeilijk klinkt. Terwijl de fans van 16 Horsepower of Woven Hand niets hebben met het christelijke gehalte van de teksten, maar de prachtige, dwingende nummers onweerstaanbaar vinden. In Black of the Ink heeft David Eugene Edwards zijn teksten verzameld en ze geïllustreerd met pentekeningen. Prettig leesvoer is dat niet per sé, maar het boek is uitgebracht met een cd waarop we zes Woven Hand-tracks terugvinden. Elk van de zes komt van een ander Woven Hand-album en is opnieuw gearrangeerd en opnieuw ingespeeld. De nummers zijn gestript tot er niet meer over bleef dan een gitaar (en een piano in ‘Last Fist’) en de nog steeds ijzingwekkende stem van David Eugene Edwards. Zo spaarzaam gebracht komt de stem van deze prediker prachtig tot zijn recht, als is het, eerlijk is eerlijk, vooral wachten op een compleet nieuw album.


mij=Glitterhouse / Munich

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven