Amy Ray – Lung Of Love

Amy Ray - Lung Of Love Het hart is misschien wel het meest bezongen deel van het menselijk lichaam in de muziek. Het staat immers voor liefde en passie. Amy Ray, een van de twee Indigo Girls, ziet dat anders en stelt de longen op Lung Of Love, haar vierde solo-cd, centraal. Met the lung of love bedoelt ze haar stem, de mogelijkheid om je te uiten door te praten of zingen of simpelweg door er te zijn door te ademen. Amy Ray gebruikt die longen gelukkig veel. Met Emily Saliers vormt ze al ruim 25 jaar The Indigo Girls en ze maakten veertien prima folkrock-albums. Ray is de meest rockende Indigo Girl en om die energie kwijt te kunnen die bij The Indigo Girls nu eenmaal wat minder past maakt ze zo nu en dan een solo-album. Op Lung Of Love rockt ze ook, “Glow” en “Give It A Go” zijn lekkere powerpop/punksongs. De studio waar Lung Of Love is opgenomen stond in Greensboro, North-Carolina, midden in de Appalachian Mountains. Deze omgeving en Rays zuidelijke afkomst was een inspiratie voor de gospel/bluegrasssong “The Rock Is My Foundation” waarin Ray, bijgestaan door Brandi Carlile, een origineel beeld geeft van de drie-eenheid: ‘The rock is my foundation, Jesus is at the bass, God is on the kick drum and the Holy Spirit sings’. Met het titelnummer “Lung Of Love” heeft Ray naar mijn mening het perfecte popliedje gemaakt waarin haar prachtige, donkere stem mooier klinkt dan ooit. Amy Ray laat voor het eerst wat meer verschillende stijlen, zoals rock, pop, gospel/bluegrass en ballads, horen op een solo-album en dat doet ze goed. Het enige minpuntje is “From Haiti” dat alle kanten opwaaiert. Een kniesoor die daar op let want Lung Of Love is het meest gevarieerde en misschien wel beste solo-album van Amy Ray.


mij=Daemon

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven