Bertolf – Bertolf

Bertolf - Bertolf ‘Dit is de eerste plaat die mijn naam mag dragen’, aldus singer-songwriter Bertolf Lentink over zijn derde cd die dan ook Bertolf heet. De nummers zijn erg persoonlijk geworden. “Mary”, een mooie ballad met akoestische gitaar, gaat over zijn overleden schoonmoeder die hij nooit gekend heeft en aan wie hij postuum de hand van haar dochter vraagt. In “Here I Am” stelt hij zich als het ware muzikaal voor. Het kan inderdaad gezien worden als Bertolfs visitekaartje want alles wat hij is zit in dit liedje, wat je kort zou kunnen omschrijven als melodieuze popmuziek met Beatles- en Westcoastinvloeden. In “Credo”, ook een melodieus pareltje, zingt hij er nogmaals over, dit is wie hij is. En het moet gezegd, hij is er erg goed in. De liedjes klinken stuk voor stuk als een klok. Waar bij zulke grote thema’s vals sentiment op de loer ligt, slaagt Bertolf er in om te verrassen en te raken. Zelfs met het Oosters getinte “Om Hare Om”, een ode aan George Harrison, komt hij goed weg. De kracht van Bertolf is dat zijn nummers op het eerste gehoor makkelijk meezingbaar en eenvoudig klinken maar dat ze ondertussen wel zeer vernuftig en knap in elkaar zitten. Neem bijvoorbeeld “Other People”, wat rustig begint maar langzaam toewerkt naar een bombastische climax. Op zijn eerste twee platen klonk Bertolf nog wat glad en vlak maar daar heeft hij op Bertolf korte metten mee gemaakt.


mij=8ball

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven