Bowerbirds – The Clearing

Bowerbirds - The Clearing Een tijdelijke breuk van Philip Moore en Beth Tacular, songschrijvers en voornaamste bandleden van Bowerbirds, gebroken ribben en een vervelende ziekte van Beth gingen vooraf aan The Clearing. Beth en Philip vertellen over deze nare periode in een mooie mini-documentaire over hun derde album. Het hippie-achtige stel zie je in de documentaire in hun huis, midden in de bossen van North-Carolina. Het past bij de weidse indiefolk van Bowerbirds. Standaard is deze zeker niet. Verwacht geen rechttoe-rechtaaan kampvuurfolk van Bowerbirds. De songs zijn stuk voor stuk spannend, rijk aan instrumenten en zitten inventief in elkaar. Net wanneer je denkt de melodielijn te pakken te hebben verandert deze ineens helemaal. Desondanks krijgen ze het toch voor elkaar om de liedjes vol onweerstaanbare harmonieën te stoppen zodat meezingen bijna onvermijdelijk is. Dat klinkt soms groots en uitbundig maar in de wat rustigere nummers werkt het net zo goed. Op The Clearing worden de eerder genoemde nare gebeurtenissen van Philip en Beth verwerkt. De tegenslagen hebben ze achter zich gelaten en ze zijn er sterker uitgekomen. De songs klinken letterlijk als een bevrijding en hebben op mij als luisteraar een positieve werking.’Take your time with it, all of it’, zingt Philip Moore in het laatste nummer “Now We Hurry On”. Zie dit als een advies voor het luisteren naar dit album en geniet.


mij=Dead Oceans

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven