EDM – Night People

edm-night_people.jpgEarly Day Miners is niet meer, lang leve EDM! Zoiets. Daniel Burton is de man achter EDM, en Night People het zevende album dat uitgebracht wordt op het label Western Vinyl, het label waar het in 2000 allemaal begon. Burton is zo´n muzikant die je niet kunt betichten van slechte smaak of geen muzikaal talent te bezitten. Zijn liedjes zijn boeiend en de afwisseling op het album is groot. Night People is een wat slome plaat die door slim gebruik te maken van uitstapjes naar post-rock, americana en indie indruk maakt. Toch had ik heel wat draaibeurten nodig voor ik dit stukje durfde te schrijven. Ik had namelijk steeds het gevoel dat ik niet tot de essentie kwam. Ik denk ook dat dit ook een beetje het probleem is van deze plaat. Het is écht goed gedaan, maar het mag wel iets meer schreeuwen om aandacht. Eigenlijk is de titel goed gekozen, want de mensen van de nacht zijn vreemden voor de mensen van de dag. Toch hoop ik niet dat het negatieve gevoel in dit stukje overheerst. Ik raad liefhebbers van eerder genoemde genres aan om eens te luisteren, bijvoorbeeld naar het dEUS-achtige “Terrestrial Rooms” of naar het Centro-Matic-achtige “Turncoats”, inclusief een prachtig duet.


mij=Western Vinyl

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven