Flare Acoustic Arts League – Big Top / Encore

flare_acoustic_arts_league-big_top_encore.jpgExplosief spul. Dat zou je althans denken als je de hoes van Big Top / Encore van het Amerikaanse – even diep ademhalen – Flare Acoustic Arts League bekijkt. Niet dus, het is relatief licht spul. Big Top / Encore is aangekondigd als een dubbele ep. De reden kan hiervan kan ik niet horen, daarvoor zijn de songs teveel een eenheid. Flare klinkt eerder Brits dan Amerikaans. Ik moet denken aan The Smiths, Belle and Sebastian, Blur en The Hidden Camera´s om maar eens met wat namen te strooien. Al is er ook wel wat Amerikaans in te horen, zoals R.E.M., The Velvet Underground. Lekker frisse liedjes dus van dit gezelschapen. Eigenlijk zou de foto op de hoes van de promo, een raketijsje, de hoes moeten zijn. De tien liedjes bevatten twee covers: eentje van The Psychedelic Furs en eentje van The Real Tuesday Weld. Maar ze vallen niet op tussen de eigen songs. LD Beghtol is het enige lid en ter aanvulling kreeg, de van The Magnetic Fiels bekende multi-instrumentalist, de nodige hulp. Toch klinkt het als een heuse band. Big Top / Encore is geen vervelende ervaring. Ik heb hem dan ook veelvuldig gedraaid, maar explosief of vernieuwend is het niet. Daarvoor moet ik teveel aan al die jaren popmuziekgeschiedenis denken.


mij=Affairs of the Heart / Munich

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven