Kim Janssen – Ancient Crime

kim_janssen-ancient _crime.jpgDe grootste bekendheid als muzikant zal Kim Janssen genieten als lid van The Black Atlantic. Een band waar je in het clubcircuit en op de diverse festivals zeker niet omheen kon. En terecht. Een van de vier huidige leden is dus Janssen, wiens debuutalbum The Truth Is, I´m Always Responsible in 2009 verscheen. Ancient Crime is de opvolger en speelt in de winter in een stadje in het noorden van Engeland. Liefhebbers van zijn debuut zullen niet teleurgesteld worden. Het album is namelijk weer even ingetogen als het debuut, iets wat voor deze tijd van het jaar prima past. Tijdens het beluisteren van Ancient Crime vroeg ik me af of dit nog wel onder popmuziek te scharen is. Luister eens naar het Satie-achtige pianogepingel op “Le Dodo Ou L´amour Au Berceau”. Of het koor dat in het afsluitende “Blyth Farjeon Choir” moeiteloos de macht overneemt alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Janssen weet tussendoor echter prima zijn kunnen te tonen. Mijn favoriet is het gevoelige met een akoestische gitaar begeleide “Holmes´ Bonfire, 1666”. Bovendien is er een achtergrondzangeres die de puntjes op de i zet. Bij het debuut vreesde ik al dat het live waarschijnlijk verprutst zal worden door kletsend publiek, deze keer pleit ik voor gevangenisstraf voor degene die iets tijdens zijn optreden durft te zeggen. Je bent gewaarschuwd.


mij=Snowstar

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven