Psychedellic Guitars / The Mind Expanders

psychedellic_guitars-the_mind_expanders.jpgGear Fab Records heeft al heel wat albums van de eeuwige jachtvelden gered. Vooral in popmuzikale hoogtijdagen rond 1968 bleken er toch albums te zijn die geen of een zeer beperkte weg vonden naar de consumenten. En dat is zonde. Op deze release worden twee albums gepresenteerd. De eerste is van Psychedellic Guitars. Het album van deze band kwam origineel in 1968 uit, maar info over de leden is er niet. Het eerst wat bij beluistering opvalt is dat het geheel instrumentaal is. Ze zoeken het ergens tussen The Shadows, Duane Eddy en een soulband. Ze zitten nog in de welke-kant-zal-het-opgaan-fase. Het gaat allemaal lekker voort inclusief een saxofoon die af en toe meetoetert. Het is echter vooral de gitaar die psychedelisch moet lopen doen, erg bijzonder kan ik het niet vinden. Gelukkig is er nog een tweede band, namelijk The Mind Expanders. Ook bij hun schittert de afwezigheid van info. De psychedelica op het in 1967 opgenomen What´s Happening? zit hem in de theremin die gebruikt wordt, maar het is het vooral het orgeltje dat om aandacht vraagt. Ook hier ontbreekt zang. Bekendere en mindere bekendere songs worden bewerkt en krijgen titels mee als “Pictures At A Psychedelic Art Exhibition”. Oorspronkelijk van Mussorgsky. Helaas komt hij mij allemaal over als een Stef Meeder die modern wil lopen doen. Of je moet het als ´camp´ zien. Ik kan ook hier niet echt opgewonden van worden. Tja, het kan niet altijd feest zijn.


mij=Gear Fab / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven