The Asteroids Galaxy Tour – Out Of Frequency

the_asteroids_galaxy_tour-out_of_frequency.jpgFeestje, feestje, feestje, zo zou ik het Deense The Asteroids Galaxy Tour beschrijven aan de hand van de optredens die ik van ze zag en hun eerste album Fruit dat ik hier mocht recenseren. Nou is voor iedereen de term feestje anders, maar als je zangeres Mette Lindberg boven de opzwepende muziek hoort kirren dan zou ik geen andere kunnen bedenken. Out Of Frequency is hun tweede volwaardige schijf en de vraag was of ze interessant genoeg zijn om weer de spijker op zijn kop te slaan. Dat kan ik gelukkig bevestigend beantwoorden, want vanaf de eerste noot worden de toeters en feesthoeden van stal gehaald. Het ´trucje´ blijkt niet te vervelen. Lars Iversen is de liedjesschrijver en je kunt horen dat hij weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Zo is er op zijn minst goed geluisterd naar James Browns “It´s A Man´s World” in “Dollars In The Night”. Ik moet ik aan The Kinks´ “All Day And All Of The Night” denken in hun eerste van dit album getroffen single “Heart Attack”, zonder dat het er overigens te dik bovenop ligt. Misschien dat een tussenstukje als het 42 seconden durende “Arrival Of The Empress (prelude)” of het aansluitende “Theme From 45 Eugenia” achterwege had mogen blijven, omdat het de vaart uit het album haalt. Maar “Mafia” haalt je er weer meteen bij.


mij=BMG

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven