Zita Swoon Group – Wait For Me

Zita Swoon Group - Wait For MeOoit verzuchtte Stef Kamil Carlens dat hij zich niet zo vaak moest laten afleiden door weer andere leuke projecten. Ik ben wel blij met zijn avontuurlijke aard, want na Dancing With The Sound Hobbyist – een soundtrack bij een dansvoorstelling – heeft hij zich voor Wait For Me weer laten afleiden, nu door muzikanten uit Burkina Fasso, zangeres Awa Démé en balafonspeler Mamadou Diabaté Kibié. De plaat is voornamelijk daar opgenomen, maar vanuit België heeft Carlens ook muzikanten meegenomen: percussionisten Amel Serra Garcia en Karen Willems, banjospeler Simon Pleysier, bassist Christoph Albertijn en een van de zingende zusjes Gysel, Kapinga. Het is typisch Zita Swoon en ook weer niet. En die tegenstelling is op zich ook al weer typisch Zita Swoon, als u begrijpt wat ik bedoel. De Afrikaanse pop is essentieel op de plaat en tegelijkertijd hoor je allerlei melodieën en instrumentatie terug die we al langer kennen van Zita Swoon. Teksten worden vaak afwisselend in het Engels/Frans en de eigen, lokale taal van Démé en Diabaté Kibié gezongen. Uiteindelijk is het weer een fraaie ontdekkingstocht van Carlens en consorten, waarbij grenzen worden opgezocht en overschreden. Ben je op zoek naar een ‘gewoon’ indierockbandje dan zul je hier niet veel plezier aan beleven. Maar laten we wel zijn: experimenteren zit zo in het DNA van Zita Swoon en Stef Kamil Carlens, dat van een gewoon indierockbandje al lang geen sprake meer is. Zita Swoon experimenteert zich een slag in de rondte, en is daarmee meer Zita Swoon dan ooit.


mij= Crammed/Coast To Coast

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven