Half Way Station – Moonshine

Half-Way-Station_Moonshine.jpgEr zullen waarschijnlijk weinig recensies van deze plaat verschijnen waarin niet naar Calexico of Giant Sand verwezen wordt. Gelijk hebben die scribenten, al is het maar vanwege de instrumentale opener “Mind Over Matter”. Gelukkig is het Rotterdamse Half Way Station veel meer dan een band die zich in één enkel straatje beweegt. De wijdere omgeving is die ook die van 16 Horsepower, het bijna vergeten Codeine en Nederlandse bands als At The Close Of Everyday (maar dan bivakkerend in de Verenigde Staten) en het al evenzeer vergeten Whipster. Uitgesponnen nummers, geworteld in een folktraditie en vormgegeven met veel ouderwetse (in de beste zin van het woord) instrumenten. Naast drums, overigens bespeeld door twee drummers op één drumstel, en gitaren horen we banjo, viool, accordeon en twee zangstemmen. Rikke Korswagen is de mannelijke stem – eentje die zich nogal eens bezondigd aan Nederengels, bijvoorbeeld in het verder bijzonder fijne “Tree House” – en Elma Plaisier de vrouwelijke zangstem. De afwisseling zorgt voor een fijne spanning, net zoals de slimme opbouw van veel nummers, een vullertje als “Junction #3” uitgezonderd. Het is niet de makkelijkste muziek die Half Way Station maakt, maar tracks als “Elephant Drums” en het afsluitende “Storms and Doubt” (met een knipoog naar The Doors) hebben zeker allure.


mij=Excelsior / V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven