Vintage Trouble – The Bomb Shelter Sessions

vintage_trouble-the_bomb_shelter_sessions.jpgZijn er nog échte blueshelden? Volgens mij is die tijd wel voorbij. Helaas. Toch lijkt me dit een muziekstroming die nooit uit zal sterven. Zo draait er hier nu een schijf van Vintage Trouble, een kwartet uit Los Angeles. Een gitarist, een bassist, een drummer en een zanger, meer heb je niet nodig om een behoorlijk mopje blues te spelen. De keuze is bij Vintage Trouble gevallen op een meer rockende variant, waarbij ik qua stijl aan mijn oude held wijlen Stevie Ray Vaughan moet denken. Oké, zo goed gitaar spelen zou bijna een wonder zijn en zo spetterend is het niet, maar de soulvolle zangpartijen zijn zeer sterk. The Bomb Shelter Sessions is hun debuut en bracht ze vorig jaar al naar ons land. Komende zomer zullen ze er weer zijn, o.a. op Bospop. Waar ik blues op een schijf vaak tegen vind vallen, daar is dit zeker goed gedaan. Nee, origineel is het niet, maar ik las net dat witte sokken ook weer kunnen. Niet zeuren dus.


mij=Vintage Troube / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven