Boy – Mutual Friends

Boy_Mutual-Freinds.jpgLaten we de schuld maar aan het weer geven: een nat najaar, gevolgd door een winter die maar niet leek op te houden. Een andere, betere verklaring heb ik niet. Mutual Friends, de debuutplaat van het Duits/Zwitserse duo Boy bleef te lang liggen. Want al ergens in september vorig jaar kwam het album binnen. Om vervolgens pas serieus beluisterd te worden toen de tulpen zich weer lieten zien. En dat is nu. Mea culpa. Maar dat timing misschien wel het belangrijkste in de muziek is, blijkt hier. Subiet het voorjaar in mijn hoofd. Rokjesdag, nog voor de nazaten van Martin Bril hun fiat hebben gegeven. De Zwitserse Valeska Steiner en de Duitse Sonja Glass namen in Berlijn deze warmbloedige electropopplaat op, vol liedjes om mee te neuriën en de binnenkant van je hersenpan mee te kietelen. Vrolijk is het toverwoord, reliëf krijgen de nummers door het bozige “Boris” en het melancholische “Drive Darling”. Wellicht moest een najaarsrelease de natte en donkere dagen verjagen met briljantjes als “This is the beginning”, maar gezien de aandacht die dit duo in Nederland tot nu gekregen heeft, is die opzet mislukt. Een nieuwe lente, een niet al te nieuw, maar wel vrolijk geluid. Ik wil fluitend langs de Spree-oever lopen met Boy in mijn hoofd.


mij=Greenland / V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven