Case Yonkhear – Soul Cream Head Shake

case_yonkhear-soul_cream_head_shake.jpgMijn eerste reactie op de naam Case Yonkhear was een glimlach. Had ik bij Case Mayfield nog nooit de link gelegd, hier had ik de vertaling meteen te pakken. Dit is Kees Jonkheer. Dat ik hem niet kende als muzikant, maar als de man achter Live In Your Living Room, bleek niet vreemd te zijn. Hij speelde in diverse nooit doorgebroken bands en Soul Cream Head Shake is zijn debuut. Dat Yonkhear dit album in eigen beheer heeft uitgebracht zegt meer over het huidige platenverkoopklimaat dan over zijn kwaliteiten. Het is namelijk een gitaarpopalbum met meestal vrolijk stemmende liedjes met een knipoog naar de zestiger jaren van The Beatles (“Brighter Day”) en The Doors (“Out In L.A.”). Op de meer dan 45 minuten durende cd staan passen dertien Yonkhearliedjes. Veel instrumenten speelt hij zelf, al was er hulp van bijvoorbeeld drummer Robin Smit (The Cosmic Carnival) en gitarist Theo Sieben (o.a. Paulusma). Het zwakke punt is de zangkwaliteit van Yonkhear. Hij is toch al niet de meest geweldige en opvallende zanger die ik ken, maar als hij (te) hoog gaat zingen dan zit het tegen vals aan. Gelukkig blijft dit beperkt en ook de momenten dat het Nederengels heerst. Als ik echter de songs laat winnen dan is Soul Cream Head Shake een album dat mij uit doet zien naar de rest van het vierluik waar dit het begin van schijnt te zijn.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven