Davie Lawson – Rags

Davie Lawson - Rags De platenmaatschappij waarop de uit Wales afkomstige Davie Lawson zijn drie albums heeft uitgebracht heet Smoked Recordings en is gevestigd in Wageningen. Lawson heeft ook een tijdje in Amsterdam gewoond en deel uitgemaakt van het Amsterdam Songwriters Guild. Ondanks al deze Nederlandse links doet de naam Davie Lawson bij mij geen lichtje branden. Na Amsterdam, Londen en Glasgow is Lawson momenteel neergestreken in Dublin. Even leek het er op dat zijn derde album Rags er niet zou komen en dat hij zou kiezen voor een carrière als leraar. Gelukkig heeft hij toch voor de muziek gekozen. Rags is een album vol melodieuze folkrockliedjes. Lawson begeleidt zichzelf op akoestische gitaar en mondharmonica en wordt ondersteund door muzikanten op viool, mandoline, piano, hammond-orgel en electrische gitaar. Lawsons stem is expressief en doet me bij vlagen denken aan die van Ray LaMontagne. Uptempo-nummers als “Bella's Homemade Dress” en “Poacher” worden afgewisseld met wat meer melancholische, ingetogen nummers waarvan “I Drank The Water” eruit springt om de desolate sfeer die het oproept. Vreemd dat Lawson overwogen heeft om de muziek vaarwel te zeggen want met zijn muzikale kwaliteiten zit het wel snor. Rags is een album wat bij beluistering boeit en je geboeid houdt.


mij=Smoked Recordings/Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven