Elf Fantasy Fair

Heel de wereld maakte zich zaterdag druk om de kleinere platenzaken en koopt veel exclusief materiaal tijdens Record Store Day, maar in Haarzuilens zijn ze met heel andere dingen bezig. Zo’n 12.000 bezoekers per dag trekken naar het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar. Het buitenevenement Elf Fantasy Fair trekt ondanks de weersomstandigheden veel bezoekers met een glimlach en de meest uitbundige creaties zijn uit de kast getrokken.
Elf Fantasy Fair
Het festival is gevuld met muziek, (dans)workshops, lezingen, verschillende fantasykraampjes, demonstraties, walking acts, de ‘Fantasy Car Parade’ en de ‘Night of the Golden Knight’, maar eigenlijk gaat het er vooral om zien en gezien worden. Het lijkt soms zelfs alsof er meer fotografen aanwezig zijn dan echte fantasyliefhebbers, met veel enthousiasme wordt er uitbundig geposeerd voor de tientallen fotografen. De trots is natuurlijk gepast wanneer na wekenlang achter de naaimachine en urenlang in de make-up gezeten te hebben, eindelijk het eindresultaat getoond kan worden.


mij=Door Marz667
Elf Fantasy Fair
Belangrijke gasten tijdens de twaalfde editie zijn de bedenker van ‘Darth Vader’ en de auteurs Robin Hobb (The Farseer trilogy) en Christopher Paolini (Inheritance Cycle), waarvoor vaak lange rijen staan. Het evenement heeft jaarlijks een gekozen thema, maar zoals altijd is daar weinig van terug te merken. Dit jaar ligt de focus op Egyptische goden en farao’s en helaas hebben weinig bezoekers zich laten inspireren door het oude Egypte. De bezoekers wisselen van gothics met een simpele extra eyeliners tot uitbundige pakken en vleugels waaraan honderden euro’s zijn besteed.
Elf Fantasy Fair
Het terrein is opgedeeld in verschillende plekken als ‘sci-fi corner’, ‘witches circle’, ‘assian garden’ en ‘dragon alley’, maar meer dan mysterieuze namen voor tegenvallende plekken is het eigenlijk niet. Elf Fantasy Fair is vooral een grote drukte met veel verschillende stijlen en kraampjes door elkaar heen. Ook zijn er verschillende verkleedkamers voor de bezoekers, zijn er speciale ‘hoopskirt dixies’ voor mensen met grote outfits en zijn er gratis waterpunten. Maar door het ontbreken van zonneschijn is laatstgenoemde niet echt nodig, maar wel handig om jezelf te ontdoen van modder.
Elf Fantasy Fair
Elf Fantasy Fair trekt steeds meer bezoekers die graag naar andere mensen kijken, staren en fotograferen. Het grootste deel van de aanwezigen is namelijk helemaal niet verkleed. Door de hoeveelheid kinderen en kinderwagens is het een echt familie-uitje geworden. Het is een commercieel feest waarbij de organisatie met dure entree-, drank-, rondleiding- en pendelbusprijzen echt het laatste lacht. De volgende editie wordt gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 september 2012 in Kasteeltuinen Arcen.

6 reacties

 1. Stonehead

  Hoezo? Iets als Castlefest mag van mij ook best op FileUnder. Voor fotografen is de EFF sowieso altijd een feest. In Duitsland wordt dit soort festivals altijd opgeluisterd door allerlei middeleeuwse folkbands, hier is dat genre helaas minder populair (wie kent er Omnia?). Over het muzikale aspect had ik daarom graag nog wel iets willen lezen.

 2. Stonehead

  Ah, stukjes over verkleedpartijtjes op Fileunder. Is de hoofdredacteur ziek, zwak of dronken?
  Hoezo? Iets als Castlefest mag van mij ook best op FileUnder. Voor fotografen is de EFF sowieso altijd een feest. In Duitsland wordt dit soort festivals altijd opgeluisterd door allerlei middeleeuwse folkbands, hier is dat genre helaas minder populair (wie kent er Omnia?). Over het muzikale aspect had ik daarom graag nog wel iets willen lezen.
  ja dat laatste dus wel dan wat mij betreft, en ach sprookjesmeisjes, we zeuren niet. 🙂
  Ik zie op mijn Facebook veel foto’s van Ignis Fatuu. Het officiële thema “mummies en farao’s” lijkt niet erg aangeslagen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven