Sean Riley & The Slowriders – It's Been A Long Night

Sean Riley & The Slowriders - It's Been A Long Night File Under-collega DubbelMono heeft me bij het recenseren van It's Been A Long Night eigenlijk al het gras voor de voeten weggemaaid. Of eigenlijk moet ik zeggen dat wij het wel eens zijn over Sean Riley & The Slowriders. Aan niets is te horen dat deze band uit Portugal komt en dat Sean bij de burgelijke stand bekend staat als Alfonso Rodrigues. “Rootsrock in de breedste zin van het woord”, zo omschreef DubbelMono voorganger Only Time Will Tell. Op It's Been A Long Night is dat eveneens zo. De nadruk ligt op dit album op de wat stevigere rocksongs waarin een grote rol is weggelegd voor het (Hammond)orgel. Het doet mij bij tijd en wijle denken aan The Wallflowers. De nummers klinken vol en af en toe zelfs sfeervol door de begeleiding van strijkers. Wat opvalt is dat de nummers bijna allemaal klein beginnen en toewerken naar een climax. Sean Riley zingt lekker loom en The Slowriders spelen strak. Zet de cd na het laatste nummer “Lost In Time” niet uit want na een stilte begint de hidden track, een zwoel rocknummer dat harder is dan de rest van het album, maar te goed is om te missen. Sean Riley & The Slowriders zijn te goed om alleen groot te zijn in Portugal. Ze zouden een welkome aanvulling kunnen zijn voor de komende festivals in Europa.


mij=NorteSul / Valentim de Carvalho / Sonic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven