Eric Bibb – Deeper In The Well

Eric Bibb - Deeper In The Well Wanneer je vader jazz-zanger Leon Bibb is en je oom de beroemde jazzpianist en componist John Lewis, dan ligt het voor de hand dat je muzikale genen erft. Eric Bibb heeft zijn talent dus duidelijk niet van een vreemde. Al vanaf de jaren '70 brengt de inmiddels zestigjarige en in Helsinki wonende Amerikaan regelmatig albums uit waarop voornamelijk blues te horen is. Voor Deeper In The Well reisde Bibb naar Louisiana waar hij met een aantal lokale muzikanten in de rijke geschiedenis van de Amerikaanse muziek dook. Invloeden van blues, gospel, folk, cajun, bluegrass en country zijn te horen op de cd. Bibb schreef zeven van de dertien nummers zelf. Alle dertien nummers worden akoestisch uitgevoerd en mixen op verbluffende wijze de eerder genoemde Amerikaanse muziekstijlen. Op “In My Time”, een mooie bluesballad, speelt Jerry Douglas mee op dobro. “Money In Your Pocket” is dan weer een blues/countrysong met viool en mondharmonica en “Movin' Up” is bluegrass. De covers op het album worden niet klakkeloos nagespeeld maar worden verrassend eigen gemaakt door Bibb. De traditional “Sinner Man” is bezwerend zoals 'ie hoort te zijn en Dylans “The Times They Are A Changin'” wordt in Bibbs uitvoering afgestoft en krijgt een geheel nieuwe glans. Eric Bibb neemt je op Deeper In The Well mee op een trip langs de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis en laat horen dat deze anno 2012 nog steeds springlevend is.


mij=DixieFrog / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven