Go Back To The Zoo – Shake A Wave

Go Back To The Zoo - Shake A WaveDe balkondeur staat open. Buiten fluiten de vogels. Het is halfbewolkt, maar her en der komt de zon door het wolkendek. We horen een basgeluid, ik en m'n vriendin. Het komt door de muur van de buurman en het is hetzelfde geluid als wanneer je op een festivalcamping zit. Zo'n zware bas van veraf, die lekker op en neer gaat. Generiek rockgeluid. Je krijgt er zin in de zomer van. Wat zou het zijn? We onderscheiden wat zang erbij, maar we kunnen niet opmaken wat het is. U2? Red Hot Chili Peppers? Een minuut verder weten we het: het is een ouwe Kings of Leon. De ideale meezingband.
Door een muur.
Nemen we even de ultieme Nederlandse festivalband. Ze waren zó stoer, dat ze gewoon op Lowlands 2010 op de publiekscamping kampeerden terwijl ze die editie in de India-tent optraden. Ze reden achter ons, alle vier met een prachtig brak hoofd in de maandagochtend-uitrijfile. Ze hadden vier dikke meezinghits die we nog decennia op de radio gaan terughoren, die we in onze vorige recensie linkten. Gouden plaat, uitverkochte tours, Pinkpop, iedereen lag aan hun voeten. En Go Back To The Zoo heeft nu een nieuwe plaat! Ze gaan wederom heel Nederland platspelen! Ze zijn iets heel anders gaan opnemen in Berlijn! Minder springerig, maar ze hebben wederom de ideale festivalsound gevangen!
Dat wil zeggen:
Door een muur.
Want kom op zeg, een Dandy Warhols hadden we al. Maar beter. Weezer hadden we al. En veel beter. Kings of Leon hadden we al. En MGMT hadden we ook al. En het saaie stemgeluid van Cas Hieltjes begint nu echt op te vallen. De band probeert het wel, maar de lol is eraf en agressie zit er net zo min in. Waarom neem je dan eigenlijk een rockplaat op? Nieuwe ideeën hoor ik nergens en de band is slechts een slappe imitatie van zijn weliswaar nieuwe en zogenaamd volwassener voorbeelden. De festivalweides zullen ze wel weer veroveren, maar het gaat bij die vier hits blijven op deze manier. Shake A Wave moet u vooral laten liggen.


mij=Universal

10 reacties

 1. Stonehead

  “Je hebt geen verstand van muziek” in 3, 2, 1… 😉
  *gaat klaarzitten*
  * blokjes kaas *
  Sorry ik voel een anticlimax hier. GTTZ’s overexposure door muziekpers- en blogs maakt zelfs de liefhebbers van die band murw, veronderstel ik zo. Maar ik beaam Stoneheads mening.
  *popcorn*
  In aanvulling op Jasper: Meer op File Under over Go Back To The Zoo (25). Eerste entry: 5 juni 2009. Da’s iets meer dan 1 keer per maand, gemiddeld. Nuff said, lijkt me…
  “Nieuwe clip met Henny Huisman, Humberto Tan enzo” Humor hebben ze wel… 🙂 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XEVYlbMcIAw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven