Little Trouble Kids – Adventureland

little_trouble_kids-adventureland.jpgHoe minder bandleden, hoe puurder de muziek. Het gevaar zit er dan echter in dat het erg eenvormig gaat worden. Little Trouble Kids is zo´n duo dat het lukt om de valkuilen te vermijden. Adventureland is het eerste album onder deze vlag. Hun debuut werd uitgebracht onder de naam Boston Tea Party, maar deze bandnaam dreigde te resulteren in een rechtszaak en die energie kun je beter in de muziek stoppen. De nieuwe bandnaam werd de titel van het eerste album. Het Belgische Little Trouble Kids bestaat uit Eline Adam (percussie en zang) en Thomas Werbrouck (zang en gitaar). Ze sluiten met hun bluesy en noisy garagerock aan bij hun vakbroeders van Blood Red Shoes en wijlen The White Stripes. Al komt de naam van hun landgenoten Triggerfinger ook vaak voorbij. Twaalf nummers in 36 minuten kent dit avontuur. Waar onze zuiderburen eerder dit jaar al konden genieten van deze release, daar is Nederland nu aan de beurt door een release bij Dying Giraffe Recordings. Hulde hiervoor, want wat is dit een geweldige album. Alles klopt: de catchy songs, de gitaarnoise, de rauwe productie, de zangpartijen, de percussie en de energie die vrijkomt. Het is als met chocolade. Je kunt kiezen uit wit, melk of melk met nootjes, maar het lekkerste zijn die repen puur.


mij=Dying Giraffe/Pias

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven