Nu – Spider In A Web

nu-spider_in_a_web.jpgEén van de vervelendste concertavonden die ik afgelopen jaar bezocht was een vage wedstrijd gesponsord door de gore energiedrank die je vleugels geeft. Vijf bands gingen de strijd aan en speelden een nummer samen met Triggerfinger. Zelden een publiek gezien dat zich zo bedonderd voelde als de Triggerfingerfans die hun band vijf keer hetzelfde nummer zag spelen en voor de rest de vijf bands met eigen werk. Nou was het nog niet zo erg, als de bands verder een geslaagde performance neer wisten te zetten, maar het was een groot clichérockfeestje. Een van de bands van die avond was het Emmense Nu en ondanks dat ze niet doordrongen toch de laatste drie, is er nu een debuut-ep getiteld, Spider In A Web. Je moet je inderdaad niet laten ontmoedigen. Helaas is het muzikale vertoon op de ep niet erg spannend. Het klinkt productioneel allemaal best goed, er is echter nergens sprake van enige verrassing, of het moet in het vijftig seconden durende openingsnummer “Heaven Equals Hell And Vice Versa” zijn. Verder is het een groot rock ´n´ rollcliché met een metalgitaarsound en een zanger die ook niet opvalt. Heren, laat je vooral niet ontmoedigen, maar het meest geslaagde van deze cd vind ik de hoes.


mij=DRC Entertainment

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven