Pepe Deluxé – Queen of the Wave

Queen-of-the-Wave_Pepe-Deluxe.jpgDe naam van de band is idioot, het idee voor deze plaat – een heus conceptalbum – behoorlijk warrig en toch hebben we hier een intrigerende en zelfs coherente cd in handen. Het Finse Pepe Deluxé heeft met Queen of the Wave het boek A Dweller On Two Planets van Frederick Spencer Oliver willen navertellen. Een verhaal over Atlantis dat in 1905 voor het eerst in druk verscheen. (Mocht je geïnteresseerd zijn: het is hier gratis te downloaden.) De auteur van dit werk heeft naar eigen zeggen het boek niet geschreven, maar kreeg het doorgegeven. Zo’n boek dus. De muziek waar dit de Finnen James Spectrum en Paul Malmström toe aanzette is net zo idioot. De ondertitel is dan ook An Esoteric Pop Opera In Three Parts. Stel je eens voor dat je The Flaming Lips, DJ Shadow, Cornelius, Raymond Scott, Lee Hazlewood, Money Mark en onze eigen Bauer samen op zou sluiten, dan zou het resultaat weleens in de buurt van Queen of the Wave kunnen komen. Het is een amalgaam van soundtracks uit de jaren zestig en zeventig, surf, instro’s en orkestrale pop, overgoten met opzwepende en vaak bizarre electro. Maar het meest bizarre is wellicht dat het duo een bijzonder fijn gevoel voor liedjes heeft. Onder alle gekkigheid zitten ware poppareltjes verborgen, met als hoogtepunten “Go Supersonic” en “My Flaming Thirst”.


Mij=Catskills / Bertus

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven