Agent Side Grinder – Hardware

Agent Side Grinder - HardwareEn de boer, hij ploegde voort. Dezelfde route, dezelfde velden. Jaar na jaar. Oude akkers worden schraal, nieuwe akkers nemen het over. Kortom, Im Westen nichts Neues. En in veel genres hoort dat ook niet. Hokjes zijn een houvast in een woelig leven. Zo ratelen in de Industrial / EBM de synthdrums al jaren lustig voort, terwijl er een zangert met een zware stem overheen declameert. U kent dat wel, niks nieuws, toch zo lekker. De akker van Grootmeester Eldritch is al jaren schraal, maar verderop wordt lustig voortgeboerd met nieuwe landbouwmethodes. Zo citeert het Zweedse Agent Side Grinder op haar laatste werkje Hardware vrijelijk uit het oeuvre van, godbeterehet, Jean Michel Jarre. Ook heeft de band overduidelijk geluisterd naar OMD’s schromelijk onderschatte meesterwerk Dazzle Ships – luistert die plaat nu eens mensen, en koester’m! En zo krijgt het iets van een licht, laidback Depeche Mode uit haar beginjaren. Variatie op een thema, maar eentje dat toch weer nieuw licht brengt op een versleten genre. En daarmee een, eh, puik plaatje…


mij=Headstomp

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven