Best Coast – The Only Place

Best Coast - The Only PlaceBest Coast weet het wel te timen. Het weer was een ondoenlijke pestbende, en bij de eerste waterige zonnestraaltjes galmde “The Only Place”, de titeltrack, ineens door de huiskamer. 'This is the only place' zingt ze, en op slag verlang je naar Californië, de staat die doordreunt in alles wat Best Coast maakt. Misleidend, want Bethany Cosentino en Bobb Bruno zijn enorm bevooroordeeld en presenteren een soort Instagram-versie van Californië. Waarvoor mijn innige dank. Het lijkt erop dat alles in het leven een stuk makkelijker te relativeren valt als je in Californië woont. Zoiets van: ‘Ja, supervervelend dat ‘ie me gedumpt heeft, maar ik schrijf er gewoon een mooi liedje over en ga daarna weer lekker naar ‘t strand…’ Die levensvreugde werkt aanstekelijk. En zo kun je The Only Place moeiteloos projecteren op je eigen situatie. Je zeurt op Nederland, maar wil er ook niet zomaar weg. Best Coast maakt je glas voller, zonniger en vrolijker. Debuutalbum Crazy For You ruiste en kraakte, was nog een stuk spontaner, kinderlijk enthousiast en aandoenlijk oprecht, qua geluid dus. The Only Place is een stuk netter geproduceerd (zoals ook de zang van Bethany Cosentino stukken zuiverder is), en klinkt dus meer als een luisteralbum, waar je al tijdens “Crazy For You” in teenslippers richting strand, zand en zeewind wilde om daar dan in zo’n zitzak mojito’s te drinken met allemaal hippe mensen. De liedjes zijn dus wat minder wild, maar blijven allemaal fier overeind als het gaat om de redenen waarom we (ik in ieder geval) eerder zijn gevallen voor Best Coast. Onweerstaanbare melodieën (ik ga niet zeggen dat die melodieën tijdloos zijn, maar de sound roept wel een zeker nostalgie op) en fijne teksten die uit het leven gegrepen zijn. Het Californische leven weliswaar, waar ik mij nog een eind vandaan bevind, maar toch, herkenbaar. Dat alles komt misschien wel het beste samen in “Why I Cry”, bepaald geen vrolijke tekst, maar in zo’n speels jasje dat je er ook voor uit je zitzak zou kunnen komen om een dansje te wagen.


mij=Mexican Summer / PIAS

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven