Drs. P – Compilé Complet

Drs-P_Compile-Complet.jpgWat is de overeenkomst tussen rappers en Drs. P.? Antwoord: rijms! Niet zo gek dus dat Top Notch medeverantwoordelijk is voor deze mooie verzameling van het werk van Heinz Polzer. Ook uitgeverij Nijgh & Van Ditmar heeft zich met dit project bemoeid. Vic van de Reijt zwaait daar de scepter en hij was samensteller van onder meer De Top 100 van Nederlandstalige Singles, De Nederlandstalige Cover Top 100 en Van Du tot Da Da Da. Compilé Complet bestaat uit 8 cd’s (180 liedjes!), waarop alle studio-opnames, aangevuld met een aantal live-opnames, te horen zijn. Het boek bevat een korte biografie, aantekeningen over het werk van Drs. P. en een interview. Toch blijft de tekst beperkt: de 36 pagina’s, bijna lp-formaat, worden vooral ingenomen door mooie, oude foto’s en platenhoezen. Het is een met aandacht en liefde gemaakt document in een mooie, handige verpakking. De uitgever van Leo Blokhuis’ Soundbooks zou er een voorbeeld aan kunnen nemen. Als we de cd’s doornemen vallen twee zaken op: Drs. P. is een enorme taalvirtuoos (maar dat wisten we eigenlijk al) en hij houdt er van om Russische en Zuid-Amerikaanse invloeden in zijn liedjes toe te passen. Daarnaast blijkt – onvermijdelijk – dat niet alles de tand des tijds heeft doorstaan. De klassiekers, en dat zijn er nogal wat, gelukkig wel.


mij=Top Notch / Nijgh & Van Ditmar

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven