Jodymoon – The Life You Never Planned On

Jodymoon - The Life You Never Planned On Het leuke van recenseren is dat je soms kennis maakt met muziek waarvan je je afvraagt waarom je er nog niet eerder van gehoord hebt. Zo bleek The Life You Never Planned On van het Maastrichtse duo Jodymoon al hun vierde album te zijn. Ook wonnen ze in 2008 de Publieksprijs Singer-songwriter van de Grote Prijs van Nederland. Digna Janssen en Johan Smeets, zowel muzikaal als privé een duo, hebben in de loop van de vier albums steeds meer instrumenten terzijde geschoven en op The Life You Never Planned On blijven enkel nog zang, piano, een keur aan snaarinstrumenten, van banjo tot dobro, en viool en cello over. De plaat is deels in New York opgenomen met producer Bryce Goggin, hij produceerde onder anderen Antony & The Johnsons en Joan As Policewoman. Jodymoon laat op haar vierde album dertien melancholieke liedjes horen die qua stijl een mix zijn van folk, pop, americana en jazz. Digna Janssen heeft een warme stem waarmee ze haar persoonlijke teksten goed over kan brengen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het me in de eerste zes nummers een beetje als teveel van hetzelfde klinkt. Maar dan is daar ineens “Close Your Eyes” dat wat meer varieert in melodie en daardoor meteen meer boeit. “Oh My” wordt enkel begeleid door handgeklap en gestamp op de vloer en dat werkt. Zo is de tweede helft van The Life You Never Planned On gevarieerder en spannender en laat het horen wat een getalenteerd duo Jodymoon is. Janssen en Smeets treden alleen in theaters op omdat ze vinden dat hun muziek daar beter tot haar recht komt. Bovendien worden ze live nog eens versterkt door Wim Spaepen op viool en Marie-José Didderen op cello. Jodymoon is daardoor een zeldzaamheid in Nederland, een klein orkest met rijk en sfeervol geluid.


mij=Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven