Nobody Beats The Drum – Currents

nobody_beats_the_drum-currents.jpgNa Beats Work, Remixes We Did en diverse coole EP's snelt de reputatie van het Utrechtse Nobody Beats The Drum (NBTD) het land uit. Het trio heeft de afgelopen maand in de Verenigde Staten gespeeld en toert daar ook nog de komende drie maanden. Dat hebben ze te danken aan Currents, dat eigenlijk pas de afgelopen week op mijn tafel belandde terwijl het in december uitkwam. Compleet gemist. Het album moet het dan ook vooral hebben van zijn vorm, alles klinkt wat compacter, platter en dansbaarder dan eerder werk. Qua format krijg je het niet veel beter dan dit; het tempo is perfect voor clubs, de intro's kloppen, en alle geluidjes en filtertjes klinken gewoon ongelooflijk vet. Als je het in vijf minuten zou moeten beoordelen is het de perfecte danceplaat. Wie er wat langer voor gaat zitten hoort wel dat de liedjes wel veel moeite doen om te verrassen, maar niet beklijven. Daar komen ook vrijwel alle bejubelde elektronische artiesten op Pitchfork mee weg, maar ik hoor er net iets teveel aan dat het dit keer ook moest gaan scoren. Volgende keer misschien wat meer herkenbare of analoge samples tussen alle fijne gekte? Zelf vind ik “Radikal Device” en “Show Your Shades” het best, tegen het eind van het album, en dat blokje zigeunerhouse in “Light Bulbs”. Mocht je nog de kans krijgen om NBTD te gaan bekijken; ze hebben live een visuele installatie van 8 bij 2,5 meter bij zich, getiteld The Amazing 333″ Telenovem Automaton (filmpje). Het is geen Tesla-coil, waar artwork en songtitels van Currents wel door geïnspireerd zijn, maar digitaal is natuurlijk wel de toekomst…


mij=Basserk

7 reacties

 1. Stonehead

  Nederland doet het best goed als muziekland, aldus http://www.guardian.co.uk/music/2012/jun/12/dutch-music-sounds-europe
  In een heel klein stukje van de muziek dan wel. Go Back To The Zoo als bepalende rockband, iew…
  Paradiso is inderdaad de key-venue als je een goed beeld wil krijgen van hoe Nederlanders door een concert heen kunnen ouwehoeren…
  Zomermixje hier: http://t.co/1a7EGP70 (via Twitter)
  Beestenclip bij “Natural Thing”, waar een EP rondomheen uitgebracht is:
  http://www.youtube.com/watch?v=JMphPn1fOrI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven