WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-15ad1f-20764-6beb.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Penelope Houston – On Market Street – File Under: New Music

Penelope Houston – On Market Street

Penelope Houston - On Market Street Zou ze familie van Whitney zijn, vraag ik mij enigszins angstig af wanneer ik de naam Penelope Houston lees. In de verste verte niet, blijkt al snel. Penelope Houston is een 53-jarige singer-songwriter uit San Francisco. In de zeventiger jaren was ze zangeres van de redelijk bekende punkband The Avengers. Die wilde haren is ze in de loop der jaren wel kwijtgeraakt. On Market Street is alweer haar zevende solo-album en daarop is weinig tot niets van haar punkroots terug te horen. Het is een rootsy singer-songwriterplaat waarop alleen het af en toe iets onvast zingen van Houston aan haar ruige verleden doet denken. Inspiratie voor dit album had ze genoeg. Van een slepende scheiding, reünietoer van The Avengers en rechtszaken over royalties van deze band tot een terugkeer naar de universiteit, het is allemaal terug te horen op On Market Street,wat Houston haar meest persoonlijke album noemt. De songs zijn groovy en vormen tezamen een goede soundtrack voor een roadtrip met een cabrio door het warme zuiden van de Verenigde Staten. Hammondorgel en Wurlitzer zorgen ervoor dat de songs dat lome hebben waarop het goed chillen is zoals bijvoorbeeld in “All The Way” of in de ballad “You Reel Me In”. De strijkers in “Winter Coats” geven de song sfeer zonder dat het kitscherig wordt. “Scrap” is dan weer een bossa-nova achtig liedje en afsluiter “USSA” komt het dichtst bij het punkverleden van Houston. On Market Street is een prima en veelzijdig album van een door de wol geverfde vrouw die en passant ook nog eens zelf haar beeltenis voor de hoes schilderde.


mij=Glitterhouse

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven