Spot 2012: Voorpret

Het is inmiddels een beproefd concept. Zet bandjes in diverse lokaliteiten en het wordt al snel gezellig. Verzin er een thema bij, promotie van Noordelijke bandjes in het algemeen en Deense bandjes in het bijzonder en het trekt al gauw internationale aandacht. En dat is ook niet zo gek, want we hebben hier op File Under wel eens verzucht dat het wel leek alsof eenieder boven Hamburg, een instrument kan bespelen. Het is tijd om de daad eens bij het woord te voegen en te kijken of dat echt zo is. Dus trekt File Under komende weekend naar het Deense Aarhus alwaar het Spotfestival zich in volle glorie voltrekt.
Sóley


mij=Door: Gr.R.
Spot, voor het eerst georganiseerd in 1994, richt zich zoals gezegd op muziek uit het Noorden van Europa. Veel Deens dus, maar dit jaar staat er ook een redelijke IJslandse delegatie. De focus ligt op nieuwe muziek en een hoop grote namen, Sigur Rós, Mew, The Raveonettes, Kaizers Orchestra zijn gedebuteerd op Spot. Dit jaar zijn de meest opvallende namen Tim Christensen and the Damn Crystals en Slagmalsklubben. Bekende IJslandse namen zijn dit jaar Lay Low, Soley en Prinspolo. I Got You On Tape heeft inmiddels ook al een beetje naam gemaakt in Nederland.
Tim Christensen
Interessante nieuwe namen zijn Simon Says No, die Foogaze maken, een combinatie van shoegaze en Foo Fighters, en de singer/songwriter Vessel. En het Slayer Big Band Project, waarin een aantal jazzmuzikanten los gaan op het oeuvre van Slayer. Nils Frahm werkt ook hier weer samen met lokale artiesten en dat doet Soley ook. Men grijpt Spot aan om iets extra te doen en dat is altijd interessant.
Nils Frahm
Maar daar tussendoor lopen de nog een stuk of negentig veelal Deense bands en daar kan zomaar een nieuwe Carpark North, Grand Avenue of Kashmir tussen. We zijn benieuwd…

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven