The Last Internationale – Choose Your Killer

the_last_internationale-choose_your_killer.jpgPittig ding, die Delila Paz. Dat is het eerste wat bij me opkomt als ik Choose Your Killer van het New Yorkse The Last Internationale aan het draaien ben. Schuldig zijn stukjes tekst als ´your drugs, my veins´ en ´the I´m a lesbian, and still a whore´. Onstuimig gaat ze tekeer. Muzikaal is het vooral de gitaar van Edgey die mij doet denken aan The Kills, de band waar je bijna niet omheen kan. Hij tekende trouwens ook voor de eigen liedjes van het duo (in de studio uitgegroeid tot een kwartet en op het podium een trio) waar Paz nog een minimaal bijdrage mocht leveren. Al levert ze wel een heel aparte bijdrage in het afsluitende “Hoka He!” met Tiokaism Ghosthorse. Toch geloof ik Paz als ze de teksten van Edgey zingt en dat lijkt me de bedoeling. Haar stem doet aan Alison VV Mosshart van – daar zijn we weer – The Kills denken, maar ook Patti Smith wil ik hier eren. The Last Internationale levert met Choose Your Killer haar tweede album af, garagerock met een bluesy ondertoon. Gecoverd worden twee nummers van Elmore James (“It Hurts Me Too” en ” Dust My Broom”) en de traditional “House of the Rising Sun”, waar ze deze klassieker aanpast naar het gezichtspunt van de vrouw. Pittig ding, noemde ik haar al, misschien is het opstandige gespeeld, maar ik ben om. Vette plaat die garagerock laat horen zoals ik die graag hoor. Komende zomer komen ze naar Europa. Nederland zag ik er nog niet tussen staan, maar nog wel veel gaten in het schema. Festivalprogrammeurs let u op!


mij=Manifesta / Sonic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven