Tom Egbers – Rory Storm. Hoe de koning van Liverpool werd onttroond door The Beatles (boek)

Tom-Egbers_Rory-Storm.jpgEr is vrijwel geen detail onbeschreven als het gaat om de geschiedenis van The Beatles. Toch wilde Tom Egbers nog iets te weten zien te komen: waren Lennon en McCartney fans van Liverpool FC of van het eveneens Liverpoolse Everton? Tijdens die zoektocht kwam hij op het spoor van ene Alan Caldwell, betere bekend onder zijn artiestennaam Rory Storm. Hij eindigde zijn leven samen met zijn moeder in wat een dubbele zelfmoord lijkt te zijn geweest. Maar ooit maakte hij furore in Liverpool, met zijn begeleidingsband The Hurricanes. Ze waren groter dan The Beatles, speelden eveneens in Hamburg, zorgden dat The Cavern van een suffe jazz- en skiffleclub tot een rock ‘n’ roll-kelder werd en waren het opstapje voor Ringo Starr (sterker, ze gaven Richard Starkey zijn artiestennaam) om wereldfaam te verwerven. Alleen hadden John Lennon (Liverpool-supporter) en Paul McCartney (Everton) iets wat de stotterende atleet (hij was een bijzonder verdienstelijk middenafstandsloper) en fanatieke Liverpool-supporter Rory Storm niet had: het talent om zelf songs te schrijven. De verbindende factor in het boek en belangrijkste bron voor Tom Egbers was Iris, de zus van Rory Storm. Om het boek levendigheid mee te geven, heeft Egbers veel – uiteraard verzonnen – dialogen toegevoegd. Voor historici een doodzonde, maar het zorgt er wel voor dat het tragische leven van Rory Storm een van de spannendste voetnoten uit de geschiedenis van The Beatles wordt.


mij=Thomas Rap / De Bezige Bij

4 reacties

  1. Sonja

    Rory was mijn buurjongen in de weteringsdwarsstraat en leefde op zijn oude roem,kon het moeilijk loslaten en werkte in de lange leidse dwarsstratr als d.j,ik heb ontzettend veel lol met hem gehad,af en toe kwamen zijn ouders op visite,geweldige plat liverpoolse mensen,toen pa stierf was rory zo stuk en vertelde mij dat het genoeg voor hem was geweest,hij is toen met moeder naar yersey vertrokken,later hoorde ik dat hij zelfmoord had gepleegd,zo een lieve jongen,ik zag hem toen als mijn broertje.s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven