Walk The Line 2012: Voorpret

Het is alweer de derde keer dat de Haagse Grote Markt en omgeving twee dagen lang wordt ingenomen door het Walk The Line Festival. Alsof het nooit anders is geweest schudden de makers van Crossing Border ook nu weer een brede waaier met nieuwe beloftes uit hun mouw. Dat ze er een neusje voor hebben, zagen we in 2010 al met optredens van Warpaint, The Crookes en Sleigh Bells. Vorig jaar hebben velen op aanraakafstand kunnen kennismaken met Field Music, Broken Records, The Boxer Rebellion en tientallen andere namen die met elkaar gemeen hebben dat ze alternatief, kwalitatief hoogstaand en veelbelovend zijn. Eens kijken wat Walk The Line, naast de gratis optredens op de Grote Markt, dit jaar op de zeven podia te bieden heeft.
Lower Dens


mij=Door: Ramon
Het mooie is: de Walk The Line-website helpt ons dit jaar aardig op weg. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen een verwarde, egotrippende webbouwer met gierend uit de bocht vliegend artwork alle functionaliteitsgrenzen ernstig overschreed. Nog steeds zien we sterretjes en weten we niet wat we toen op de site gelezen hebben. Dit jaar is er eindelijk balans gevonden tussen vormgeving en leesbaarheid. Waarvoor dank! Zelfs het blokkenschema biedt de structopaten onder ons de gelegenheid een route uit te stippelen, maar het mooiste is om je te laten verrassen door wat op je pad komt. Er kan maar zo een van de hotste acts van de komende jaren tussenzitten…
The Hickey Underworld
Kijken we naar de namen die het predikaat 'veelbelovend' inmiddels wel waargemaakt hebben, dan is daar op vrijdagavond de intense dreampop van Lower Dens of de Belgische spierballenrock van The Hickey Underworld. Ook Moss staat op het schema, maar die slaan we nu echt een keertje over om de rammelindie van Oberhofer te proeven. Ook avondsluiter Bombay Bicycle Club kan zeker rekenen op animo. Maar dan wel via Pulled Apart By Horses, die de kleine zaal van (waar anders!) 't Paard vakkundig zal vierendelen. De geheimtip van de vrijdag is Treetop Flyers, Amerikaanse Londenaren die met hun prachtige CSN&Y-melanchorootsrock ook aan onze eigen westkust indruk gaan maken. Het gaat een mooie avond worden, maar waarom al om 00.00 uur de stekker eruit moet en de festivaldeuren sluiten, is me een raadsel.
Pulled Apart by Horses
In ieder geval kunnen we dan op de zaterdag goed uitgerust de draad weer oppikken. Op deze avond mag de frisse indie van Vlaamse belofte Great Mountain Fire absoluut niet ontbreken. Of de mysterieuze, onderhuidse jazzfolky klanken van Liz Green, die met droomdebuut O, Devotion! een visitekaartje van jewelste heeft afgegeven. Hebben we het over beloftes: zij is er een! De anachronistische Haagse bluesrock van Woot hoort natuurlijk ook op Walk The Line te staan en wat is het contrast dan heerlijk met de minstens zo anachronistische electrodustriële doompop van Agent Side Grinder. Om vervolgens getimewarped te worden naar de hier-en-nu bloedrodeschoenenindie van Fever Fever.
Het is er allemaal, op Walk The Line. En als dat allemaal nog niet genoeg is, mogen we zaterdag wél lekker lang opblijven met het nachtprogramma Zombie Nation, Mighty Fools en dj Leroy Joy.
Dat gaat weer een mooie editie worden…
In samenwerking met de organisatie van Walk The Line geven we een cd-pakket weg van optredende bans. Wil jij een goed gevulde enveloppe op de deurmat? Doe dan mee met onze prijsvraag.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven