Adam Arcuragi – Like A Fire That Consumes All Before It…

Adam Arcuragi - Like A Fire That Consumes All Before It…  Gospel en death zijn nu niet echt twee termen die ik in eerste instantie met elkaar zou associëren. Gospel betekent letterlijk evangelie en dat gaat toch juist om de verkondiging van licht en leven, het tegenovergestelde van dood, denk ik dan. Adam Arcuragi ziet dat wat ruimer en noemt zijn muziek death gospel. Hij verklaart het als volgt: gospel staat voor het brengen van het goede nieuws en de dood staat voor het sterven wat we allemaal eens zullen doen en wat het leven door dat besef zo waardevol maakt. Mijn hemel, die Arcuragi heeft een omslachtige manier van duiden zeg! Enigszins fronsend begin ik met luisteren naar zijn derde cd Like A Fire That Consumes All Before It... Zo ingewikkeld als Arcuragi zijn muziek omschrijft klinkt het gelukkig niet. Met behulp van zijn vaste begeleidingsband The Lupine Chorale Society jubelt Adam Arcuragi in twaalf liedjes, die qua stijl een mix zijn van (traditionele) folk, country en gospel, het uit. De stem van Arcuragi is soulvol en heeft wat weg van die van Eddie Vedder. Dat klinkt mooi in rustige nummers als “Parliament Of The Birds” en “…riverrun” en uitbundig in “You'd Think This Was Easy” en het naar een climax toewerkende “The Well”. Deze laatste twee nummers neigen nog het meest naar gospel in de oorspronkelijke betekenis van het woord. De Heer wordt aangeroepen en er wordt gesmeekt om verlossing. Adam Arcuragi laat op Like A Fire That Consumes All Before It… een zinderende americanamix horen, die doet denken aan een stampende kerk op het platteland in het Zuiden van de Verenigde Staten. Daar is niets doods aan, integendeel, het heeft de kracht om vele zielen voor zich te winnen.


mij=Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven