Asphyx – Deathhammer

Asphyx - DeathhammerAsphyx laat er op het tweede album sinds hun reünie in 2007 geen gras over groeien. Niets introductie of aanloop, maar onmiddellijk de beuk erin. De band, opgericht in 1987, staat nog steeds ferm voor old school deathmetal en geeft dan ook aan dat Deathhammer bedoeld is om de ketters uit de huidige deathmetalscene een flinke corrigerende tik te geven. De scene hoeft volgens deze Twentse groep namelijk niet te verzanden in technisch gecompliceerde solo’s en over elkaar heen buitelende polyritmes. Nee, Asphyx houdt het overzichtelijk: gitaar, bas, drums en Martin van Drunen die zijn keel schor brult. Hoewel er hier en daar wat gas terug wordt genomen qua tempo (bijvoorbeeld in het vrij logge “Minefield” waar de doominvloeden van vroeger in doorklinken), boet de plaat nergens in aan intensiteit. De zware gitaarriffs vliegen kraakhelder om je oren, iets waar het masteren door Dan Swäno ongetwijfeld een aardig steentje aan heeft bijgedragen. Er wordt net zo makkelijk weer een paar tandjes bijgeschakeld om uiteindelijk in iets minder dan vijftig minuten tien stevige tracks door de speakers te rossen. Een speciale vermelding is gereserveerd voor “We Doom You To Death” dat uitstekend tentoonspreidt hoe de vier mannen van Asphyx zowel doom als death tot in de puntjes beheersen. Deathhammer is daarmee een prima visitekaartje van een band die aan de wieg van de scene stond in Nederland en met een militaire precisie laat horen hoe het ook alweer hoorde, met die old school deathmetal. Bow down to the Deathhammer!


Mij=Century Media

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven