Enno Bunger – Wir Sind Vorbei / Garda – A Heart Of A Pro

enno_bunger-wir_sind_vorbei.jpgAls kind opgegroeid in de jaren van die Neue Deutsche Welle blijf ik ook na de nieuwe golf een zwak houden voor Duitstalige popbands. Onlangs was er een succesvol optreden van Herbert Grönemeyer op ons eigen Pinkpop. Ik wist niet dat die man hier zo populair was. Tocotronic (een latere golf Deutsche Welle) is echter langs ons Nederlanders heengegaan. Als je deze twee mixt dan zit je in de buurt van de muziek van de uit Ost-Friesland (grenzend aan onze provincie Groningen) afkomstige Enno Bunger. Melancholie, dansbaar, gevoelig, euforie: het zit er allemaal in. Duitsland is er langzaam voor aan het vallen en dat lijkt me het moment dat wij aan kunnen haken. Wij kunnen nu mee gaan huilen met de ldvd van Bunger en zijn companen. Wir Sind Vorbei, maar na gezamenlijk uithuilen komt er ongetwijfeld een fijne hug. Enno Bunger verdient het.
garda-a_heart_of_a_pro.jpgHet uit Dresden afkomstige zestal Garda heeft als voertaal voor het Engels gekozen. Om hun tweede album A Heart Of A Pro enigszins te plaatsen: indie, folk, alt.country, Bon Iver, Damian Rice en The National. Als je weet dat veelvuldig een cello gebruikt wordt, dan weet je al dat het een plaat is die het niet moet hebben van de vrolijkheid. Dat geeft niets, het leven is niet altijd vrolijk. En ook al is ook hier o.a. ldvd het onderwerp, er is veel te genieten. Het breekbare gitaarwerk of het pianospel, de variatie in en de opbouw van een song, of de liedjes die me meenemen in de Gardawereld. Dat is er eentje van een avontuurlijk koud landschap, waar we elkaar opzoeken bij de open haard of het kampvuur. In het najaar een aantal optredens in Nederland onder de vlag van de Nederlandse distributeur Beep! Beep! Back up the Truck leek me niet teveel gevraagd. Bij het invoeren van dit stukje invoer zie ik ze alvast staan op Incubate.


mij=Pias & K & F / Beep! Beep!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven