Ewert And The Two Dragons – Good Man Down

Ewert And The Two Dragons - Good Man Down Europese eenheid is momenteel een hot item. Regeringsleiders bakkeleien er over of ze de handen meer ineen moeten slaan of dat ze toch liever vast willen houden aan hun eigen identiteit. Lastige vragen waarover men al een hele tijd elkaar in de haren vliegt en waarvan de oplossing ook nog niet echt in zicht is. Op Europees muziekgebied heeft die eenheid in de loop der jaren geruisloos steeds meer haar intrede gedaan. Zo wordt er bijvoorbeeld in Portugal niet alleen meer fado gespeeld en in Griekenland de sirtaki gedanst. Zo ook in de op muziekgebied relatief onbekende de Baltische staten. Ewert And The Two Dragons komen uit Estland en hebben met hun tweede cd Good Man Down een mooie indiefolkplaat gemaakt. In Estland hebben ze er al verschillende prijzen voor gewonnen en het zal mij niet verbazen als de rest van Europa ook gaat vallen voor de melancholieke en sfeervolle liedjes van Ewert And The Two Dragons. De muziek kenmerkt zich grotendeels door akoestische instrumenten, een sterk aanwezige ritmesectie en meerstemmige achtergrondzang. Zanger Ewert Sundja heeft een aangenaam rustige stem die gedragen kan zingen, zoals in het naar een climax toewerkende “Panda”, het ritmische “Sailor Man” en de ballade “Burning Bush”. Maar de band is ook goed in opbeurende songs zoals de zonnige opener “(In The End) There Is Only Love” en het erg goede “Road To The Hill”. In thuisland Estland en Scandinavië zijn Ewert And The Two Dragons al mateloos populair. Good Man Down is goed genoeg om de rest van Europa ook voor de band te winnen.


mij=Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven