Fervid – How?

Fervid - How?Fervid is een rocktrio dat volgens mij geen enkele moeite heeft om platen van Dream Theater en Porcupine Tree aan te horen. Ik kan er weinig mee. Waarom? In het algemeen drukt er een gedateerde stempel op deze plaat. Ik heb het allemaal tien keer spannender gehoord. Fervid trekt best flink van leer met een stevig instrumentarium. De band muzikaaltechnisch dan ook geen enkel mankement. Het gaat me om de geringe spanningopbouw per song. Ik hoor refreintjes en melodietjes die zijn geleend van Survivor, Judas Priest en Europe. Verder hoor ik Chesney Hawkes-producties die het slechts goed zouden doen op het Eurovisie Songfestival. Twaalf in één dozijn gitaarpop dus. Ook daarvoor zal beslist een groeimarkt zijn. Alleen niet in mijn omgeving. De keuze voor prog en gitaarrock met overbekende thematiek is voor mij niet bepaald verrassend. Over een paar jaar zal ik vast wel zijn bestookt met mail van ontevreden managers en familieleden van de band. Dan zal ik me voortdurend hebben moeten verdedigen tegen de stelling dat Fervid ongekend populair is in Maleisië en Thailand. Tegen al die mensen wil ik nu al zeggen dat ik Fervid niets misgun. Wat mij betreft zoekt Fervid zijn massale fanbase elders in de wereld op. Omdat de band het verdient. Ik wil alleen maar zeggen dat in Nederland de cd-prijzen best hoog zijn en wij vanuit onze portemonnee denken. Leg mij maar eens uit waarom ik voor dezelfde prijs niet beter een cd van pak-em-beet Jon Oliva had moeten kopen? Oftewel, waarom had ik per se de cd van Fervid niet moeten laten liggen op Record Store Day?


mij=JVGM

3 reacties

  1. Dank voor uw recensie….het heeft even geduurd maar daar is ie dan toch. Een opvallende recensie ook met best wel een aparte kijk op muzikale invloeden….. maar goed, als u het er in hoort dan zal het wel.
    Dus nogmaals; dank voor de tijd die u er in gestoken heeft.
    Keep up the good work.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven